Kunst Algemeen - hof


BASISTEKST KUNST ALGEMEEN HOFCULTUUR

WERKVORMEN KUNST ALGEMEEN HOFCULTUUR

  • Kwartet Hofcultuur   Middels deze opdracht vatten de leerlingen eerst voor henzelf een aantal belangrijke aspecten omtrent de kunst en cultuur uit de Hofcultuur samen waarna ze er vragen over formuleren. Ze moeten voldoende boven de stof staan om tot deze vragen en antwoorden te komen.

    Na het maken van een kwartet gaan ze er zelf ook mee spelen.

  • Tentoonstelling Hofcultuur  De Hofcultuur  kent een verscheidenheid aan stijlen en thematiek. Om de leerlingen hier een goed inzicht in te geven en zelf mee aan te slag te laten gaan, leren ze veel over belangrijke kunstwerken uit deze periode. Bovendien leren ze de afbeeldingen zeer goed te analyseren en worden ze heel vrij gelaten in het eindresultaat van de opdracht. (afbeeldingenreeks 1 en afbeeldingenreeks 2)

  • Het Ballet van de Nacht  Tijdens deze opdracht analyseren leerlingen een gedeelte uit het Ballet van de Nacht door Lodewijk XIV, om vervolgens een ander gedeelte van het ballet zelf te reconstrueren. Het opdrachtblad en de informatiekaartjes vindt u onder deze links.
  • Het Bernini / Barok Mysterie Tijdens deze opdracht gaan leerlingen op zoek naar het Bernini / Barok Mysterie. Welke werken heeft Bernini zoal gemaakt? Wat is zo typerend aan het werk van Bernini? En waarom was de Barok zo populair in Rome? Al deze vragen komen aan de orde. Voor deze opdracht is gebruik gemaakt van het beroemde boek "Het Bernini Mysterie" van Dan Brown. Het opdrachtenblad en de informatiekaartjes vindt u onder deze links.

 LINKS