Kunst Analyse - dans


BASISTEKST KUNST ALGEMEEN - DANS

WERKVORMEN GERICHT OP ACTIEF KUNSTANALYSEREN

  • Welk Beeld Weg Dans  In de oefening Welk Beeld Weg analyseren leerlingen twee reeksen van drie stills uit een dansvoorstelling op verschillende vormaspecten
  • Het Ballet van de Nacht Tijdens deze opdracht analyseren leerlingen een gedeelte uit het Ballet van de Nacht door Lodewijk XIV, om vervolgens een ander gedeelte van het ballet zelf te reconstrueren. Het opdrachtblad en de informatiekaartjes voor deze opdracht vindt u onder deze links. 
  • Typisch Modernisme!. Leerlingen adviseren aan een tentoonstellingscommissie welke voorstelling zij geschikt zouden vinden om op te voeren tijdens de opening van de tentoonstelling "Typisch Modernisme!". Leerlingen doen daarvoor onderzoek naar verschillende voorstellingen die typerend zijn voor het modernisme zoals Le Sacre du Printemps; Overwinning op de zon; Parade en het Triadisch Ballet. Leerlingen leren beschrijven, analyseren, bewust kiezen en beargumenteren. Typisch Modernisme! Opdracht en Kernconcepten modern en massa.

TIP

  • MOVE. Choreographing you. Art and Dance Since the 1960's. Stephanie Rosenthal. Expositie tot en met 25 september 2011 in Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Dusseldorf. De catalogus is te bestellen via amazon.de.

LINKS