Trainingen - Kunst algemeen


Op deze plek kunt u informatie over trainingen voor docenten kunst algemeen door het expertisecentrum kunsttheorie vinden.

 

TRAININGEN EXPERTISECENTRUM KUNSTTHEORIE/ILO-UvA

 

 

ARCHIEF:

NASCHOLING: EXAMENTRAINING VOOR DOCENTEN KUNST ALGEMEEN (HAVO EN VWO)

DATUM: MAANDAG 18 MAART 2019 (reeds volgeboekt en daarom nu ook op) DINSDAG 19 MAART 2019 

VAN: 12.30 - 17.00 uur (uitloop tot ca. 17.15 uur)

LOCATIE: Universiteit van Amsterdam

DOCENTEN: M.T. van de Kamp, J. de Vrijer, vakdidactici ILO UvA

INSCHRIJVING: is niet meer mogelijk

 

TWEE UVA MASTERCOURSES KUNST ANALYSEREN: THEATER ANALYSEREN - MUZIEK ANALYSEREN

Kunst analyseren is een belangrijke vaardigheid voor leerlingen om te leren, zodat zij kunst beter leren begrijpen en waarderen. Het is echter een complexe vaardigheid om te leren en te doceren. Vanuit die achtergrond organiseren we op DINSDAGMIDDAG 29 JANUARI  2019 (theater) en DONDERDAGMIDDAG 31 JANUARI 2019 (muziek) TWEE UVA MASTERCOURSES KUNST ANALYSEREN. Deze trainingen zijn inmiddels voorbij.

 

VERBINDEN & TRANSFORMEREN

DE VAKDIDACTIEK VAN DE CREATIVITEIT  

AANSTAANDE MAANDAG 5 SEPTEMBER START OM 9.00 UUR DE INSCHRIJVING VOOR DEZE LANDELIJKE TRAINING

VAN HET EXPERTISECENTRUM KUNSTTHEORIE VOOR DOCENTEN IN DE KUNSTVAKKEN.

De training zal in de SPOORZONE in TILBURG plaatsvinden op
DONDERDAG 13 OKTOBER 2016 in samenwerking met FESTIVAL MUNDIAL en CIST

 

HIER KUNT U MEER INFORMATIE LEZEN OVER DE TRAINING

 

Tijdens deze training van 10.00 tot 17.00 uur, zullen lezingen en workshops in de Spoorzone en omgeving gericht zijn
op
actuele ontwikkelingen in het onderwijs, zoals Kunst & maatschappij: interculturaliteit & burgerschapsvorming;
CKV nieuwe stijl en de mogelijkheden van de dimensies van kunst; Creatieve artistieke processen & onderzoekend leren;
Kunst, vakmanschap & vindingrijkheid. De training is voor docenten kunstvakken van vmbo, havo, vwo en mbo en voor

docenten onderbouw en bovenbouw en voor ocenten praktijk en theorie.

AANMELDEN KAN TOT MAANDAG 12 SEPTEMBER, 17.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • OP DONDERDAG 5 NOVEMBER 2015 heeft in het RIJKSMUSEUM de training plaatsgevonden: 'DE GOUDEN EEUW IN BEELDEN, BEELDEN VAN DE GOUDEN EEUW'. De studiedag was in samenwerking met het Rijksmuseum georganiseerd. Het accent lag zowel op de kernconcepten in de kunst/geschiedenis van de Gouden Eeuw  als op hogere orde denkvaardigheden zoals creatief denken door het kijken naar kunst/geschiedenis en historisch redeneren in relatie tot kunst/geschiedenis. In de ochtend waren er hoorcolleges door conservatoren van het Rijksmuseum en door vakdidactici van de ILO/UvA in de middag waren er workshops gericht op verschillende onderwerpen/thema's, ook andere kunsthistorische periodes dan de 17de eeuw. Voor havo- en vwo docenten kunstgeschiedenis, kunst algemeen, CKV en geschiedenis.
  • Op 7 november 2014 organiseerde het Expertisecentrum Kunsttheorie, dit keer een training  in
    samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag.  Wij bedanken alle aanwezige docenten heel hartelijk voor opnieuw een fijne samenwerking en wederom goede beoordelingen: De tevredenheid was ook dit keer weer groot!  Ook danken we het Gemeentemuseum voor hun gastvrije ontvangst. We hopen dat we u ook met het materiaal op USB stick hebben kunnen inspireren voor:
    KUNST, LEREN EN EMOTIES. Affectieve vaardigheden ontwikkelen bij de kunstvakken en het werken met essentiele vragen. MEER INFORMATIE Heel graag zien wij u terug op een van onze volgende trainingen!
  •  Op vrijdag 22 november 2013 is de training Teach the teacher kernconcepten in het Stedelijk Museum nogmaals geweest (herhaling van de training van 1 februari 2013 waarvoor we helaas toen niet iedereen konden plaatsen). Inschrijving was vanaf maandag 7 oktober mogelijk via het digitale inschrijfformulier dat u op de homepage van het expertisecentrum kunsttheorie kon vinden. Degenen die niet geplaatst konden worden op 1 februari kreen daarom voorrang bij de inschrijving voor 22 november 2013. Maar daarnaast zijn andere belangstellenden uiteraard van harte welkom. 
  • Beste collega's die aanwezig waren 1 feb 2013 op de 'TEACH the TEACHER' training in het Stedelijk Museum Heel veel dank voor jullie enthousiasme vandaag! Dat velen van jullie de training zo inspirerend hebben gevonden doet ons goed. Een royale beoordeling ontvingen we van jullie ook dit jaar weer: een 8,1 als gemiddeld cijfer uit 88 evaluaties. Wij zijn er blij mee en doen ons uiterste best om jullie en alle andere collega's een volgende keer weer te inspireren. We hopen in de loop van het volgend schooljaar een tweede bijeenkomst te plannen voor diegenen die voor deze datum niet geplaatst konden worden. Veel dank aan Marlous van Gastel (senior medewerker educatie van het Stedelijk Museum) voor de geweldige ontvangst in het Stedelijk Museum. Marlous van Gastel en Valentijn Rambonnet bedankt voor de organisatie en de workshops. Annemarie Buren en Richard Anthone ook jullie veel dank voor de workshops. Graag tot een volgende keer, Anne Marie van der Vlies en Marie-Th�r�se van de Kamp, Expertisecentrum Kunsttheorie/ILO-UvA.

 

   

 Fotografie: Tomek Whitfield

 

KERNCONCEPTEN IN DE KUNST VAN DE 20e en 21e EEUW IN DE CONTEXT VAN HET MUSEUM

 IN DEZE FOLDER KUNT U MEER INFORMATIE VINDEN

 

U KUNT ZICH MOMENTEEL HELAAS NIET MEER INSCHRIJVEN.

 

De belangstelling was overweldigend. Het maximaal aantal deelnemers inclusief wachtlijst was binnen anderhalve dag bereikt. Geweldig dat er zoveel belangstelling was, maar het betekent helaas ook dat wij veel collega's hebben moeten teleurstellen. Wij hebben daarom overwogen op korte termijn een tweede dag te organiseren, maar hebben hiervan af gezien omdat alle betrokkenen en de locatie niet gelijktijdig op korte termijn beschikbaar konden zijn. Beide instituten hebben de intentie uitgesproken om een tweede editie in de loop van volgend schooljaar te organiseren. Degenen die zich voor deze eerste training aangemeld hadden maar niet geplaatst konden worden, zijn bij een eventuele tweede editie van een plaats verzekerd indien zij aanwezig willen en kunnen zijn.